Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 septembrie 2010

Suflet pentru suflet

 
       Se lasă seara, uşor, uşor, iar ploapele îmi par din ce în ce mai grele. După o zi grea de muncă privesc în gol şi îmi cladesc visele pe ceata densă din zare...gândurile încep să mişune şi fug încet, încet spre un subiect pe care lumea îl visează mereu şi îl doresc în viaţă..un suflet cald cu savoare de o viaţă..Ştiţi cum e?
 .. sufletul este ca pâinea proaspăt scoasă din cuptor cu un  miros care unge inima şi o lasă să viseze.Însă durerea care pe mulţi îi macină este acaparată de propriile întrebări: „Merit?,Mă merită?,Sunt destul de bun/bună?,Dacă nu îi satisfac toate dorinţele?,Dacă o să sufăr?
      Curg serile una după alta,gândurile devin din ce în ce mai acebre,iar sufletul devine îndurerat dar visător spre calea către succesul lui, şi către iubirea care o să dăinuie peste munţi şi văi cu unsoarea cuvintelor ce lasă în urmă lacrima apusului în frunza încă verde de nuc.
Ascult sunetul liniştit al vântului printre crengile subţiri ale bradului din faţă blocului..Se aud 2 voci care şoptesc că diferenţa dintre ei este că unu arată bine şi are şi bani iar celălalt nici una din acele vorbe aruncate...în aer se simţea o durere,o dezamăgire,chiar şi pentru mine care auzeam cum unul din ei suferea din cauza că banii şi frumuseţea fac viaţă unor suflete să devină un dar, însă uită că asta durează doar un procent din viaţă,şi ajung să lupte în ani cu viaţă,să tăie în stânga şi în dreaptă cu sabia  durerii urlând că frumuseţea şi banii nu au adus decât necaz,minciuna şi dezamăgire..
 ..însă visele care acum se destrămau,îmi ofereau pe o tavă de aur sute de idei despre viaţă,şi au reuşit să închidă unele vise chiar unele ale mele, însă au deschis o pagină virtuală, pe care scrisul, cuvintele, frazele, totul putea să ajungă la un infinit care era doar al meu.....şi în sfârşit am reuşit să visez, să deschid ochii şi să gândesc real, chiar dacă realitatea e mult prea crudă....    
        Suflet pentru suflet, se deschide în piese mici ,cu particularităţi în fiecare din ele, cu lipsuri, bucurii, tristeţi, frumuseţe, melancolie, gelozie, însă cu sufletul deschis....deschis spre cunoaştere,  formare, închegarea unor vise..

                "Iubirea şi intuiţia spre a depăşi obstacole oferă un privilegiu relaţiei de durată "by me

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu